30 July, 2021

Στοίχημα και μαθηματικοί τύποι με παραδείγματα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν το στοίχημα είναι 100% θέμα τύχης ή αν υπάρχουν μαθηματικά κόλπα που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές σας; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις δύο αυτές επιλογές. Στοίχημα και μαθηματικοί τύποι λοιπόν. Πιο συγκεκριμένα, η τύχη παίζει πάντοτε σπουδαίο ρόλο σε επίπεδο στοιχηματισμού. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχουν αποτελεσματικοί μαθηματικοί τύποι για το στοίχημα που λειτουργούν πολύ καλά. Σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προγνωστικά και την λεπτομερή μελέτη τους, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τις ευκαιρίες σας για επιτυχημένες προβλέψεις.

Δεν μπορούμε όλοι μας να είμαστε ειδικοί στα μαθηματικά. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα παρατήσουμε και να αγνοήσουμε τα οφέλη που μας προσφέρουν απλόχερα στον στοιχηματισμό. Άλλωστε δε χρειάζεται κανείς να είναι ιδιοφυΐα για να χρησιμοποιήσει μια εξίσωση για το στοίχημα. Αντιθέτως, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Αρκεί η εύστοχη επιλογή των σωστών εργαλείων για να πολλαπλασιαστούν οι πιθανότητες για εσάς. Ας δούμε λοιπόν τα πιο χρήσιμα μαθηματικά μοντέλα στοιχήματος, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολο είναι να τα εφαρμόσετε στην στρατηγική σας.

Ακολουθία Fibonacci

Ξεκινάμε τα μαθηματικά μοντέλα στοιχήματος με την εμβληματική ακολουθία του Fibonacci. Πρόκειται για αποκύημα του μυαλού του ταλαντούχου Λεονάρντο από την Πίζα. Ήταν ο Λεονάρντο φίλιους Μπονάτσι (δηλαδή ο γιος του Μπονάτσι). Εξ ου και το Φιμπονάτσι. Ο συγκεκριμένος τύπος ορίζεται ως εξής:

Fn=Fn-1+Fn-2

Και αντίστοιχα οι πρώτοι όροι στην ακολουθία Fibonacci είναι 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89 και 144.

Ο Ιταλός μαθηματικός θέλησε να προσεγγίσει την χρυσή τομή μέσω αυτής της ακολουθίας. Αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει αυτό με τις στοιχηματικές σας δραστηριότητες, τότε αξίζει να σκεφθείτε πως αυτός ο τύπος σας βοηθά να μετριάσετε τις απώλειες. Με άλλα λόγια, ο κάθε επόμενος αριθμός που προκύπτει από την ακολουθία είναι απλά το άθροισμα των 2 προηγούμενων αριθμών. 0+1 μας κάνει 1, 1+2 μας κάνει 3 και ούτω καθεξής.

Μία Μοναδική Στοιχηματική Εμπειρία

Μία Μοναδική Στοιχηματική Εμπειρία

Όταν κερδίσετε, ποντάρετε τρεις αριθμούς πίσω στην ακολουθία. Έχοντας ποντάρει ανεπιτυχώς ένα συγκεκριμένο ποσό, η επόμενη κίνησή σας θα είναι ο διπλασιασμός του πονταρίσματος με βάση την ακολουθία. Με αυτό τον τρόπο, καλύπτετε το προηγούμενο ποντάρισμα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε όμως πως η ελάχιστη απόδοση στοιχήματος για να λειτουργήσει καλά προσδιορίζεται στα 2,60.

Μαθηματικά κόλπα: Κριτήριο Kelly

Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί μαθηματικοί τρόποι για επιτυχία στο στοίχημα. Ένα από τα πλέον διαδεδομένα μαθηματικά μοντέλα στοιχήματος είναι και το κριτήριο Kelly. Εδώ χρησιμοποιούμε τις πιθανότητες απόδοσης και τη δική μας κρίση, έτσι ώστε να συγκεκριμενοποιήσουμε το ακριβές ποσοστό του κεφαλαίου που θα στοιχηματίσουμε. Πρόκειται για μια θεωρία με εξαιρετικές προοπτικές, αν νιώθετε αρκετά έμπειρος και γνωρίζετε αντικειμενικά τις αποδόσεις επαλήθευσης του στοιχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, το κριτήριο Kelly προσδιορίζεται ως εξής:

P = W (απόδοση +1) -1 /απόδοση  (όπου P είναι το ποσοστό πονταρίσματος και W είναι η πιθανότητα νίκης)

Σαφώς και αξίζει να δοκιμάσετε το κριτήριο Kelly στο ποντάρισμά σας, λαμβάνοντας υπόψη όμως τους περιορισμούς που παρουσιάζει. Μελετήστε τις αποδόσεις και χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας κατάλληλα, έτσι ώστε να ενισχύσετε τις πιθανότητες νίκης.

Σύστημα Martingale

Συνεχίζοντας με τα μαθηματικά μοντέλα στοιχήματος, αξίζει ιδιαίτερη μνεία το σύστημα Martingale. Έχουμε ήδη αναφερθεί εκτενώς σε αυτή την εξίσωση για το στοίχημα, αλλά η επανάληψη είναι μητέρα κάθε μάθησης! Πρόκειται για μια απλή λογική, πίσω από την οποία βρίσκεται το θεμελιώδες όνειρο που έχουν όλοι οι παίκτες.

Αξιόπιστο στοίχημα… όπως θα ήθελες να είναι

Αξιόπιστο στοίχημα… όπως θα ήθελες να είναι

Μπορεί να έχετε ακούσει το Martingale ως μέθοδο του διπλασιασμού. Αυτό το όνομα εξηγεί κατά πολύ τη βασική αρχή του συστήματος που ακολουθείται. Αν λοιπόν ποντάρετε και δείτε ότι χάνετε, η επόμενη κίνησή σας θα πρέπει να είναι ο διπλασιασμός του πονταρίσματος. Αν έχετε στοιχηματίσει 1 ευρώ, ακολούθως θα στοιχηματίσετε 2 ευρώ. Μόλις κερδίσετε, ξεκινάτε εκ νέου. Απλό, λιτό, απέρριτο.

Μαθηματικά μοντέλα στοιχήματος: Σύστημα Arbitrage

Έχει τύχει να παρατηρήσετε ποτέ πως οι στοιχηματικές ενδεχομένως διαφέρουν αισθητά ως προς τις αποδόσεις του; Σύμφωνα με το σύστημα Arbitrage, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας. Μέσα από αποδόσεις στοιχήματος σύγκριση τιμών, μπορείτε να ανακαλύψετε ευκαιρίες που σας βοηθούν να βγείτε κερδισμένοι ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Ο μαθηματικός τύπος είναι ο ακόλουθος:

Arbitrage % = ((1 / δεκαδική απόδοση για το αποτέλεσμα Α) x 100) + ((1 / δεκαδική απόδοση για το αποτέλεσμα Β) x 100)

Oλα τα μεγάλα παιχνίδια παίζονται με πολλά ειδικά στοιχήματα

Oλα τα μεγάλα παιχνίδια παίζονται με πολλά ειδικά στοιχήματα

ΕΓΓΡΑΦΗ 21+ | Παίξε Υπεύθυνα |

Αν και ακούγεται ειδυλλιακό, εν τούτοις αυτό το στοίχημα δεν μπορεί να εφαρμοστεί κάθε φορά. Ωστόσο, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για όσες φορές παρατηρήσετε μεγάλες διαφορές στις αποδόσεις.

Σύστημα D’ Alembert

Θα έχετε παρατηρήσει έως τώρα πως τα περισσότερα συστήματα που χρησιμοποιούνται ως υπολογισμός πιθανοτήτων στοίχημα διαθέτουν άκρως εντυπωσιακά ονόματα! Και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν δεν μας απογοητεύει το σύστημα D’ Alembert.  Πρόκειται για μια ιδέα του Γάλλου μαθηματικού Jean le Rond D’ Alembert, που έχει τις ρίζες της στον 18ο αιώνα. Παρουσιάζει αρκετά κοινά με το προαναφερθέν σύστημα Martingale, μα με μία μεγάλη διαφορά.

Πιο συγκεκριμένα, δε χρησιμοποιείται ο διπλασιασμός ως εργαλείο. Εδώ εάν κερδίσουμε το ποντάρισμά μας, τότε μειώνουμε κατά μία μονάδα από το αρχικό μας ποντάρισμα. Εάν χάσουμε, αυξάνουμε κατά μία μονάδα. Για παράδειγμα:

  • Έπαιξε κάποιος 15 ευρώ και έχασε την πρώτη φορά.
  • Μετά παίζει 16 ευρώ. Έχασε και πάλι;
  • Ακολουθούν τα 17 ευρώ. Αν εδώ νικήσει, το επόμενο ποντάρισμα θα κατέβει μια μονάδα (άρα 16 ευρώ).
  • Εάν κερδίσει και στην επόμενη κίνηση, τότε μειώνεται και πάλι το ποντάρισμα στα 15 ευρώ.
Νομιμο παιχνίδι

Νομιμο παιχνίδι

Αν και είναι αρκετά ασφαλείς τέτοιοι μαθηματικοί τύποι για το στοίχημα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως η απόδοση του στοιχήματος είναι τουλάχιστον 2,00. Διαφορετικά δεν αποτελεί βιώσιμη επιλογή στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Φυσικά, το κεφάλαιό επίσης πρέπει να είναι αρκετό για να καλύψει τα πονταρίσματα εάν ερθουν περισσότερες ήττες.

Value Bet

Πολλές φορές οι παίκτες ενθουσιάζονται από τις προσφορές και πέφτουν με τα μούτρα χωρίς καμία μελέτη. Αν και μια τέτοια προσέγγιση δεν είναι κατ’ ανάγκη άσχημη, δε βασίζεται στη λογική και στη μελέτη των στατιστικών δεδομένων και των πιθανοτήτων. Αντιθέτως, ο υπολογισμός συστήματος στοίχημα ενδεχεται να ρίξει φως στις πλέον συμφέρουσες περιπτώσεις πονταρίσματος. Καθώς η πεμπτουσία του στοιχήματος είναι το value bet, καλό είναι να γνωρίζουμε πώς να αναγνωρίζουμε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες.

Έτσι είναι η αγάπη. Να ξέρεις ποιος είναι ο βασιλιάς των σπορ. Betshop.gr

Έτσι είναι η αγάπη. Να ξέρεις ποιος είναι ο βασιλιάς των σπορ. Betshop.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ 21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Εδώ λοιπόν θα βρείτε έναν απλό μαθηματικό τύπο, έτσι ώστε να ξεδιαλύνετε κατά πολύ το τοπίο. Ο τύπος είναι ο εξής:

( 100 / x % ), όπου x είναι η απόδοση στην οποία θέλετε να ποντάρετε. Ας πούμε για παράδειγμα ότι θέλουμε να παίξουμε σε μια απόδοση 2.00. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε 100 / 2=50% πιθανότητα νίκης. Τώρα, η δική μας αντίληψη για το συγκεκριμένο ποντάρισμα ποια είναι; Αν είμαστε αρκετά σίγουροι (ας πούμε 65%), τότε αυτό είναι πράγματι ένα value bet. Προσοχή όμως! Δεν χωρούν συναισθηματισμοί σε τέτοια συστήματα. Αν δεν είμαστε σίγουροι, τότε καλό είναι να το αποτυπώσουμε μέσα από το ποσοστό μας (π.χ. 45%). Σε αυτή την περίπτωση, το ποντάρισμα δεν αποτελεί value bet.

Μαθηματικοί τύποι για το στοίχημα & αποτελέσματα

Όπως βλέπετε, υπάρχουν αρκετοί μαθηματικοί τύποι για το στοίχημα και πολλοί είναι εκείνοι οι παίκτες που τους εφαρμόζουν ως κομμάτι της στρατηγικής τους. Άλλοι επιμένουν σε μία συγκεκριμένη φόρμουλα, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που εναλλάσσουν την τακτική τους για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα καλό είναι ως παίκτης να κρατάτε στατιστικά και να αξιολογείτε με αυτό τον τρόπο τις επιλογές σας.

Για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό, πρέπει να υπολογίσετε τις αποδόσεις σε κάθε ποντάρισμά σας και να βρείτε τον μέσο όρο τους. Κρατήστε αυτό το νούμερο για λίγο. Υπολογίστε το ποσοστό κερδισμένων πονταρισμάτων για το εν λόγω χρονικό διάστημα. Πολλαπλασιάστε τώρα τους δύο μέσους όρους. Αν το γινόμενο είναι μεγαλύτερο από 100, τότε μακροπρόθεσμα η στρατηγική σας αποδίδει. Από την άλλη πλευρά, αν είναι μικρότερο από 100, τότε στον χρονικό ορίζοντα που υπολογίσατε καταλήξατε να χάνετε.

Κορυφαίες επιλογές στην winmasters!

Κορυφαίες επιλογές στην winmasters!

Αυτή η φόρμουλα είναι μία απλούστατη εξίσωση, με τύπο Υ = X ∙ Z (όπου X είναι ο μέσος όρος αποδόσεων, Ζ ο μέσος όρος κερδισμένων αποτελεσμάτων % και Υ το τελικό αποτέλεσμα). Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε τα μαθηματικά για ανάλυση του παιχνιδιού σας έστω σποραδικά. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε την ευκαιρία να προσαρμόσετε το παιχνίδι σας ανάλογα και να βελτιστοποιήσετε τα πονταρίσματά σας. Αντίθετα, αν η μέθοδός σας αποδίδει, τότε δεν απαιτείται να αλλάξετε τίποτα από αυτά που κάνετε.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θυμάστε πως όλα τα μαθηματικά μοντέλα στοιχήματος είναι απλώς εργαλεία στα χέρια σας. Δε χρειάζεται να τα απορρίψετε, αλλά ούτε να τους προσδώσετε μεγαλύτερη αξία από όση διαθέτουν. Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε αυτούς τους τύπους στο παιχνίδι σας, δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι το ποντάρισμά του θα είναι κερδοφόρο. Αυτό που μπορεί να γίνει εκ μέρους σας είναι να ενισχύσετε το ποντάρισμά σας με βάση μαθηματικούς υπολογισμούς που βασίζονται σε δεδομένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ