27 September, 2023

Στοιχηματίζοντας στην εποχή του VAR: Πλήρης Οδηγός & Συμβουλές

Στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο του αθλητισμού, όπου η λεπτομέρεια και η δικαιοσύνη είναι θεμελιώδεις, η τεχνολογία έχει συμβάλλει με πρωταγωνιστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι αγώνες. Ένα κλασικό παράδειγμα αυτής της τεχνολογίας είναι το Video Assistant Referee, περισσότερο γνωστό ως VAR. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία, σχεδιασμένη για να βοηθά τους διαιτητές στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, όχι μόνο μεταμορφώνει τη δυναμική του αγώνα, αλλά επίσης εγκαινιάζει μια νέα εποχή όπου όλοι οι αγώνες διέπονται από δικαιοσύνη αφου με το VAR δεν υπάρχουν περιθώρια ανθρώπινου λάθους.

Εξήγηση του VAR: Πως δουλεύει και η επίδρασή του

Το VAR (video assistant referee) είναι μια εξελιγμένη τεχνολογία που εισήχθη στον αγωνιστικό χώρο για να υποστηρίξει τους διαιτητές στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων, ιδιαίτερα σε καταστάσεις όπου το γυμνό μάτι μπορεί να θεωρηθεί ανεπαρκές και να παραλείψει σημαντικές λεπτομέρειες. Το VAR λειτουργεί ως ένα επιπλέον επίπεδο υποστήριξης στη διαιτησία, ενισχύοντας την ακρίβεια και τη δικαιοσύνη των αποφάσεων σε διάφορα αθλήματα με τη βοήθεια βίντεο επαναλήψεων.

Το VAR καταφέρνει να λειτουργεί συνδυάζοντας τα παρακάτω:

Αίθουσα Ελέγχου VAR: Ένας αφιερωμένος χώρος, εξοπλισμένος με πολλές κάμερες υψηλής ανάλυσης, οθόνες βίντεο και συστήματα επικοινωνίας. Εκεί υπηρετούν έμπειροι υπάλληλοι του VAR που ελέγχουν το βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Διαιτητές του Αγώνα: Οι διαιτητές που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, επικοινωνούν με την ομάδα VAR μέσω ακουστικών κάθε φορά που συμβαίνει ένα περιστατικό που απαιτεί την παρέμβαση του VAR.

Αναθεώρηση Βίντεο: Οι υπάλληλοι του VAR έχουν πρόσβαση σε πολλές γωνίες λήψης και αργά πλάνα επανάληψης, επιτρέποντας τους να αναθεωρήσουν διαφορετικές καταστάσεις ή αποφάσεις. Μπορούν να συμβουλεύσουν τον διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο αν πιστεύουν ότι έχει γίνει κάποιο σφάλμα.

Αναθεώρηση στον Αγωνιστικό Χώρο: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο διαιτητής του αγώνα μπορεί να επιλέξει να αναθεωρήσει το βίντεο σε μια πλευρική οθόνη για να λάβει μια τελική απόφαση.

Πότε χρησιμοποιήθηκε το VAR για πρώτη φορά

Η πρώτη επίσημη χρήση του VAR συνέβη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA τον Δεκέμβριο του 2016. Αυτό αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο στην υιοθέτηση της τεχνολογίας στη διαιτησία του ποδοσφαίρου. 

Ως αποτέλεσμα, το VAR θεωρήθηκε ως μια καινοτόμα και πολύ χρήσιμη εφεύρεση καθώς βοήθησε σε πολλές κρίσιμες καταστάσεις σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Από τότε, το VAR δεν έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται σε αγώνες ποδοσφαίρου σε όλα τα μεγάλα και μικρά πρωταθλήματα και αγώνες. Επίσης, έχει ξεφύγει από το ποδόσφαιροκαι πλέον χρησιμοποιείται και σε αθλήματα όπως το ράγκμπι, το κρίκετ και το τένις.

Σε ποιες περιπτώσεις του αγώνα απαιτείται η χρήση VAR

Το VAR δεν χρησιμοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις αλλά μόνο σε συγκεκριμένες. Είναι ένας μηχανισμός που εξυπηρετεί σε κρίσιμες καταστάσεις (πέναλτι) όπου κρίνονται πολλά στον αγώνα. Άλλωστε, αν το VAR χρησιμοποιούνταν σε κάθε περίπτωση, τότε θα δημιουργούνταν πρόβλημα στο ρυθμό του αγώνα.

Μερικές από αυτές τις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η χρήση VAR είναι: 

 1. Ακύρωση Γκολ και Offside
 2. Πέναλτι
 3. Κόκκινες κάρτες
 4. Σε οποιοδήποτε άλλο περιστατικό κρίνει ο διαιτητής πως χρειάζεται η συμβουλή του VAR

Στοιχηματίζοντας στην εποχή του VAR: Σύντομος Οδηγός

Στοιχηματίζοντας στην εποχή του VAR: Πλήρης Οδηγός & Συμβουλές
 • Πέναλτι

Με τη χρήση του VAR έχει ανατραπεί ο τρόπος με τον οποίο οι αποφάσεις σχετικά με τα πέναλτι επηρεάζουν τις αποδόσεις του στοιχήματος. Προηγουμένως, οι διαιτητές αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο να αξιολογήσουν ακριβώς περιπτώσεις πέναλτι στην περιοχή, και αυτό δημιουργούσε πολλές αμφισβητήσεις με αποτέλεσμα οι αποδόσεις για τα πέναλτι να είναι περίπου στο 5.00.

Με τη χρήση VAR, οι αποφάσεις γίνονται πιο ακριβείς και αντικειμενικές, με αποτέλεσμα πλέον οι αποδόσεις για πέναλτι να έχουν πέσει στα 3.50-3.00.

Παραμένουν αξιόλογες αποδόσεις και πλέον οι παίκτες μπορούν να είναι ακόμα πιο σίγουροι για την έκβαση του στοιχήματός τους.

 • Κάρτες

Οι κίτρινες και κόκκινες κάρτες παίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στο στοίχημα, καθώς μπορούν να επηρεάσουν τον αγώνα και την απόδοση μιας ομάδας. Με τη χρήση VAR, οι αποφάσεις για μια κόκκινη κάρτα μπορούν να αλλάξουνδραματικά. Πρέπει να αναφερθεί πως το VAR μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε κόκκινες κάρτες και όχι κίτρινες.

Ένα παράδειγμα είναι όταν ένας παίκτης αρχικά δέχεται την επίπληξη μιας κόκκινης κάρτας, αλλά μετά από αναθεώρηση του VAR, η κάρτα μειώνεται σε κίτρινη. Αυτή η αλλαγή μπορεί να επηρεάσει την έκβαση του αγώνα και τις αγορές στοιχήματος, καθώς η ομάδα που παίζει με λιγότερο παίκτη μπορεί να βρεθεί σε δυσχερή θέση.

Οι αποδόσεις για άλλη μια φορά πέφτουν αν το VAR χρησιμοποιείται σε έναν αγώνα. Όσον αφορά τις κάρτες, οι αποδόσεις σε αγώνες όπου δεν χρησιμοποιείται VAR είναι 5.00-6.00 ενω σε αγώνες που χρησιμοποιείται VAR πέφτουν στα 3.00-3.50.

 • Outsider

Η χρήση του VAR έχει πράγματι επηρεάσει τη δυναμική του στοιχηματισμού στον αθλητισμό, ευνοώντας ιδιαίτερα τους αουτσάιντερ. Αυτό έχει οδηγήσει σε αυξημένες ευκαιρίες για τις ομάδες που θεωρούνται αουτσάιντερ, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα για έκπληξη και αναπάντεχα αποτελέσματα.

Τα παιχνίδια δεν εξαρτώνται πλέον αποκλειστικά από τις παραδοσιακές δυνάμεις όπως οι διαιτητές καθώς το VAR ισορροπεί τον χώρο επικεντρώνοντας την προσοχή στις κρίσιμες αποφάσεις. Αυτή η νέα λειτουργία έχει δώσει θάρρος στους αουτσάιντερς καθώς και οι ίδιοι γνωρίζουν πως δεν θα αδικηθούν από τον διαιτητή και πως η έκβαση του ματς θα οφείλεται 100% στην εικόνα που έδειξαν σαν ομάδα την συγκεκριμένη φορα.

 • Λεπτά των καθυστερήσεων

Όταν καλείται το VAR , ο χρόνος δεν σταματά. Επομένως, σε περιπτώσεις καθυστερήσεων το VAR παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς μπορεί να κερδίσει χρόνο στη μια ομάδα και να αφαιρέσει χρόνο από την άλλη. 

Μπορεί επίσης να κρίνει αρκετά στοιχήματα όπως αυτά των καθυστερήσεων ή VAR over/under. Και μιας και αναφέρθηκε το VAR over/under!

Στοίχημα στο VAR: VAR over/under 

Στοιχηματίζοντας στην εποχή του VAR: Πλήρης Οδηγός & Συμβουλές

Το στοίχημα VAR over/under έχουν εισαγάγει μια συναρπαστική διάσταση στον κόσμο του στοιχήματος, επιτρέποντας στους παίκτες να στοιχηματίσουν εάν το VAR θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και, εάν ναι, πόσες φορές θα επέμβει. Για να ξεχωρίσουν σε αυτήν τη μοναδική κατηγορία στοιχημάτων, οι παίκτες που στοιχηματίζουν πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια καλά στρογγυλεμένη και “ψαγμένη” στρατηγική.

Η κατανόηση των ομάδων και των πρωταθλημάτων που συμμετέχουν είναι ουσιώδης, καθώς η χρήση του VAR μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τον ανταγωνισμό. Η ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού, των τάσεων των διαιτητών και της ιστορίας των ομάδων με το VAR μπορεί να αποδώσει πολύτιμες ενδείξεις.

Η εξοικείωση με τους συγκεκριμένους κανόνες που διέπουν το VAR στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα ή το τουρνουά είναι επίσης κρίσιμη. Τα κριτήρια του VAR διαφέρουν, όπως πότε μπορεί να κληθεί και ποιους τύπους αποφάσεων μπορεί να αναθεωρήσει. Η γνώση αυτών των κανόνων είναι θεμελιώδης για τη λήψη όσο το δυνατόν πιο ακριβών προβλέψεων.

Επιπλέον, η κατανόηση των τάσεων των διαιτητών όσον αφορά τη χρήση του VAR μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμες. Διάφοροι διαιτητές έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, μερικοί βασίζονται συχνά στο VAR, ενώ άλλοι το χρησιμοποιούν εξαιρετικά σπάνια. 

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως το στοίχημα VAR under/over είναι απρόβλεπτα και δεν υπάρχει κανένα είδος εγγύησης. Οι παίκτες που στοιχηματίζουν θα πρέπει να έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους και να στοιχηματίζουν τα χρήματά τους με σύνεση και μέτρο, χωρίς να επηρεάζονται από τις ελκυστικές αποδόσεις.

VAR στο live στοίχημα: Πως επηρεάζεται

Το live στοίχημα, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι λάτρεις των αθλητικών αγώνων αντιλαμβάνονται τα αγαπημένα τους παιχνίδια, επιτρέποντας δυναμικά στοιχήματα ενω ο αγώνας είναι σε εξέλιξη. Ειδικά όταν το live στοίχημα συνδυάζεται με το live streaming*. Ωστόσο, η εισαγωγή του VAR έχει αλλάξει μερικά πράγματα στο live betting, κυρίως όσον αφορά τα cash out.

Πριν κάποιο καιρό, οι παίκτες που στοιχηματίζουν είχαν τη δυνατότητα να εξαργυρώνουν άμεσα τα στοιχήματά τους κατά τη διάρκεια των live αγώνων μέσω των cash-outs. Ωστόσο, η εισαγωγή του VAR έφερε ένα νέο επίπεδο αβεβαιότητας σε αυτήν τη διαδικασία. Εάν ένα γκολ σημειώνονταν αρχικά και στη συνέχεια ακυρωνόταν μετά από αναθεώρηση του VAR, οι εταιρείες στοιχημάτων αναγκάζονταν να ζητούν τα χρήματα που είχαν εξαργυρωθεί πίσω, με αποτέλεσμα την οικονομική απροβλεψιμότητα.

Ως αποτέλεσμα, οι στοιχηματικές πλατφόρμες προσαρμόστηκαν στην προσέγγιση των cash out στην εποχή του VAR. Σήμερα, υπάρχει περισσότερη καθυστέρηση πριν η επιλογή cash out γίνει διαθέσιμη κατά τη διάρκεια των live αγώνων. Αυτή η καθυστέρηση επιτρέπει την παρέμβαση του VAR και την αναθεώρηση των κρίσιμων αποφάσεων, όπως γκολ και πέναλτι. Οι στοιχηματικές πλατφόρμες είναι ενήμερες στο γεγονός ότι το VAR μπορεί να αλλάξει την πορεία ενός αγώνα και, κατά συνέπεια, τα αποτελέσματα των στοιχημάτων.

Τα υπέρ και τα κατά στην χρήση του VAR στο στοίχημα

European Club Association wants VAR in Champions League by 2019-20 |

Υπέρ

 1. Δίκαιες αποφάσεις και Αντικειμενικότητα: Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του VAR είναι ότι ενισχύει τις δίκαιες αποφάσεις στα αθλητικά γεγονότα και τους αγώνες. Καθώς η τεχνολογία αναλύει λεπτομερώς και αντικειμενικά κρίσιμες στιγμές, αποκλείεται η περίπτωση “ανθρώπινου λάθους”. Αυτό καθιστά τις αποφάσεις πιο δίκαιες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η εμπιστοσύνη των στοιχηματιζόμενων στην ακεραιότητα των αγώνων.
 2. Περισσότερες Επιλογές Στοιχημάτων: Με το VAR, οι στοιχηματικές πλατφόρμες προσφέρουν πλέον πολλές νέες επιλογές στοιχημάτων που σχετίζονται με τη χρήση του. Οι παίκτες που στοιχηματίζουν μπορούν να στοιχηματίσουν στο πότε θα γίνει η πρώτη επέμβαση του VAR, πόσες φορές θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα και άλλες παραλλαγές. Αυτό προσφέρει στους στοιχηματίζοντες περισσότερες επιλογές και ευκαιρίες για στοίχημα.
 3. Έντονα συναισθήματα: Η χρήση του VAR έρχεται με περισσότερη αγωνία στα αθλητικά γεγονότα. Οι παίκτες που στοιχηματίζουν παρακολουθούν τον αγώνα με ανατριχίλα, καθώς γνωρίζουν ότι μια απόφαση μέσω VAR μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα του αγώνα και των στοιχημάτων  τους. 

Κατά

 1. Αβεβαιότητα: Η χρήση του VAR μπορεί να οδηγήσει σε αβεβαιότητα για τους παίκτες που στοιχηματίζουν, καθώς αποφάσεις που φαίνονται σταθερές μπορεί να ανατραπούν μετά από αναθεώρηση.
 2. Χρονική Καθυστέρηση: Η αναθεώρηση των αποφάσεων μέσω VAR μπορεί να οδηγήσει σε χρονική καθυστέρηση των αγώνων, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία των στοιχηματιζόμενων και να καθορίσει τον αγώνα αν συμβαίνει στα λεπτά των τελικών καθυστερήσεων.

Η αλλαγή της στοιχηματικής αγοράς λόγω του VAR

Η εισαγωγή του VAR έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στη βιομηχανία του αθλητικού στοιχήματος και οι εταιρείες στοιχημάτων έπρεπε να προσαρμοστούν γρήγορα. Ένα από τα πιο εμφανή χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής είναι η προσθήκη των στοιχημάτων. Οι εταιρείες στοιχημάτων προσφέρουν τώρα αποδόσεις σε διάφορες πτυχές των αποφάσεων του VAR, από τον χρόνο της πρώτης επέμβασης του VAR μέχρι τον συνολικό αριθμό των επεμβάσεων του σε έναν αγώνα.

Επιπλέον, το VAR έχει συνεισφέρει στον μεγαλύτερο βαθμό εντιμότητας στα αθλητικά γεγονότα, πράγμα που ωφελεί τις εταιρείες στοιχημάτων. Η βελτιωμένη αυτή μορφή της δικαιοσύνης καταρρίπτει τον εμπιστευτικό χαρακτήρα μεταξύ των στοιχηματιζομένων, διασφαλίζοντας την δίκαιη έκβαση και τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία της βιομηχανίας.

Επίδραση του VAR στο Αγγλικό Πρωτάθλημα

ΟμάδαΠόντοιΧωρίς VARΔιαφορά Πόντων
Liverpool9997+2
Manchester City81810
Manchester United6659+7
Chelsea6664-2
Leicester City6261+1
Tottenham5958+1

Όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα, τα αποτελέσματα για τις περισσότερες ομάδες θα ήταν διαφορετικά αν δεν γινόταν χρήση του VAR. Είτε είναι 1 πόντος είτε 7, σημασία έχει πως διορθώνονται λάθη που μπορούσαν να αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα για κάποια ομάδα. Κορυφαίο παράδειγμα είναι η Manchester United η οποία χωρίς τη χρήση VAR είχε 7 πόντους λιγότερο. Οι 59 πόντοι θα την εβάζαν σε πολύ χαμηλότερη θέση στο Αγγλικό Πρωτάθλημα, θέση που δεν θα της άξιζε. Ενώ οι 66 είναι οι πόντοι που της αξίζουν και της δίνουν τη σωστή θέση.

Συχνές Ερωτήσεις για το VAR και το VAR στο στοίχημα

Τι είναι το VAR και πως δουλεύει;

Το VAR (Video Assistant Referee) είναι ένας μηχανισμός βίντεο που βλέπει με λεπτομέρεια κάθε δευτερόλεπτο ενός αγώνα και σε κρίσιμες καταστάσεις όπως αυτές του πέναλτι μπορεί να συμβουλεύσει τον διαιτητή στην απόφασή του.

Πως άλλαξε την αγορά στοιχήματος το VAR;

Η ύπαρξη του VAR επέτρεψε στις στοιχηματικές εταιρίες να δημιουργήσουν και άλλες επιλογές στοιχημάτων, σχετιζόμενες πάντα με το VAR. Επίσης, άλλαξε πολλά πράγματα στο live betting (στα cash out) και το σημαντικότερο από όλα, έκανε τους αγώνες πιο δίκαιους για όλους.

Έχει δημιουργήσει το VAR πιο δίκαιους αγώνες;

Η αλήθεια είναι πως το VAR όντως έχει δημιουργήσει αγώνες πιο δίκαιους και αποτελέσματα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Από αυτό επωφελούνται όλοι, τόσο οι παίκτες που στοιχηματίζουν όσο και οι στοιχηματικές εταιρίες.

Nόμιμες εταιρείες με online στοίχημα στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψαγμένες στρατηγικές για στοίχημα

26 January, 2024

Ψαγμένες στρατηγικές για στοίχημα

Τα καλύτερα μακροχρόνια στοιχήματα για το 2024: Πλήρης Οδηγός

10 October, 2023

Τα καλύτερα μακροχρόνια στοιχήματα για το 2024: Πλήρης Οδηγός

Αξίζει το στοίχημα με χαμηλές αποδόσεις; Ανάλυση & Στρατηγικές

27 December, 2023

Αξίζει το στοίχημα με χαμηλές αποδόσεις; Ανάλυση & Στρατηγικές

Πως παίζεται το στοίχημα κόρνερ; Συμβουλές και Οδηγίες

28 November, 2023

Πως παίζεται το στοίχημα κόρνερ; Συμβουλές και Οδηγίες

Πλήρης Οδηγός για το στοίχημα μπάσκετ

16 November, 2023

Πλήρης Οδηγός για το στοίχημα μπάσκετ

Στρατηγική ημίχρονο τελικό: Στατιστικά, tips και οδηγίες

6 November, 2023

Στρατηγική ημίχρονο τελικό: Στατιστικά, tips και οδηγίες

Στοιχηματίζοντας στην εποχή του VAR: Πλήρης Οδηγός & Συμβουλές

27 September, 2023

Στοιχηματίζοντας στην εποχή του VAR: Πλήρης Οδηγός & Συμβουλές

Cash out: Πώς να κλείσεις το στοίχημα πριν λήξει το παιχνίδι

3 August, 2021

Cash out: Πώς να κλείσεις το στοίχημα πριν λήξει το παιχνίδι

Οι 10+3 κορυφαίες ταινίες με στοίχημα (Vids)

10 October, 2023

Οι 10+3 κορυφαίες ταινίες με στοίχημα (Vids)

Live Streaming* στο στοίχημα: Ο απόλυτος οδηγός

10 May, 2023

Live Streaming* στο στοίχημα: Ο απόλυτος οδηγός

Draw No Bet | Τι είναι;

19 January, 2022

Draw No Bet | Τι είναι;

Αρχάριος παίκτης; Συμβουλές για ασφαλές online στοίχημα

24 January, 2023

Αρχάριος παίκτης; Συμβουλές για ασφαλές online στοίχημα

Μαθηματικοί τύποι για το στοίχημα – 6 παραδείγματα

30 July, 2021

Μαθηματικοί τύποι για το στοίχημα – 6 παραδείγματα

Στοιχηματικές προτάσεις για επιλογή σκόρερ

29 June, 2021

Στοιχηματικές προτάσεις για επιλογή σκόρερ

Over 2.5 γκολ και προγνωστικά στοιχήματος

28 June, 2021

Over 2.5 γκολ και προγνωστικά στοιχήματος

Τι είναι το Goal/Goal στο στοίχημα; (G/G)

15 July, 2021

Τι είναι το Goal/Goal στο στοίχημα; (G/G)

Τι είναι το παρολί ποδοσφαίρου;

30 July, 2021

Τι είναι το παρολί ποδοσφαίρου;

Πώς βγαίνουν οι αποδόσεις στο στοίχημα

28 July, 2020

Πώς βγαίνουν οι αποδόσεις στο στοίχημα

Σύστημα Martingale: Θεωρητικά αλάνθαστο, πρακτικά απατηλό

30 June, 2020

Σύστημα Martingale: Θεωρητικά αλάνθαστο, πρακτικά απατηλό

Σύστημα στο στοίχημα και 5 μέθοδοι πονταρίσματος

26 June, 2020

Σύστημα στο στοίχημα και 5 μέθοδοι πονταρίσματος

Ασιατικό Χάντικαπ

26 June, 2020

Ασιατικό Χάντικαπ

Η γκανιότα στο στοίχημα

8 July, 2020

Η γκανιότα στο στοίχημα

Πώς παίζεται το στοίχημα

20 October, 2022

Πώς παίζεται το στοίχημα

Παίζω στοίχημα και διασκεδάζω

26 June, 2020

Παίζω στοίχημα και διασκεδάζω

Οι 3+1 βασικοί κανόνες στο στοίχημα

15 May, 2021

Οι 3+1 βασικοί κανόνες στο στοίχημα

Προλήψεις και προκαταλήψεις στο στοίχημα

26 June, 2020

Προλήψεις και προκαταλήψεις στο στοίχημα

O εθισμός στον τζόγο

5 August, 2020

O εθισμός στον τζόγο