16 November, 2023

Πλήρης Οδηγός για το στοίχημα μπάσκετ

Για όσους διασκεδάζουν παίζοντας στοίχημα, θα πρέπει να ξέρουν πως το ποδόσφαιρο δεν είναι η μόνη επιλογή. Το στοίχημα μπάσκετ είναι επίσης μια επιλογή για όσους προτιμούν το μπάσκετ ή για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από το ποδόσφαιρο. 

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στα 2 αλλά το στοίχημα μπάσκετ έχει σίγουρα τις δικές του ιδιαιτερότητες και καινοτομίες. Στο σημερινό άρθρο, θα αναφέρουμε τα πάντα (περίπου) για το στοίχημα μπάσκετ, ξεκινώντας από τα βασικά…

Τι είναι το στοίχημα στο μπάσκετ και πως παίζεται

Τα στοιχήματα στο μπάσκετ αποτελούν μια δημοφιλή μορφή στοιχηματισμού στον οποίο μπορεί κάποιος να στοιχηματίσει χρήματα στο αποτέλεσμα αγώνων μπάσκετ. Αυτός ο τύπος στοιχήματος ανήκει στον ευρύτερο κλάδο των στοιχημάτων στον αθλητισμό και περιλαμβάνει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων διάφορων μπασκετικών γεγονότων, όπως αγώνες του NBA, διεθνείς μπασκετικούς αγώνες όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA κ.ά.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορούν οι παίκτες να στοιχηματίσουν στο μπάσκετ είναι επιλέγοντας ένα είδος πονταρίσματος. Παρακάτω αναφέρουμε τα πιο κύρια είδη πονταρίσματος για το μπάσκετ. Σίγουρα υπάρχουν πολλά παραπάνω από αυτά που θα αναφέρουμε εμείς, επομένως όλοι οι παίκτες θα πρέπει να κάνουν και την δική τους έρευνα για να βρουν το είδος που τους ταιριάζει περισσότερο. 

Βασικά Πονταρίσματα στο Μπάσκετ

Βασικά Πονταρίσματα στο Μπάσκετ στοιχημα
 1. Στοίχημα στο νικητή

Ο στοιχηματισμός στον νικητή είναι ο πιο απλός τύπος στοιχήματος, όπου απλώς ο παίκτης επιλέγει την ομάδα που νομίζει ότι θα κερδίσει τον αγώνα. Οι αποδόσεις παρουσιάζονται ως θετικοί ή αρνητικοί αριθμοί, που υποδεικνύουν το αουτσάιντερ και το φαβορί. Οι θετικοί αριθμοί αντιπροσωπεύουν το πιθανό κέρδος για κάθε ποσό που στοιχηματίστηκε ενώ οι αρνητικοί αριθμοί δείχνουν πόσα χρειάζεται να στοιχηματίσει ο παίκτης για να κερδίσει ένα συγκεκριμένο ποσό. Αυτός ο τύπος στοιχήματος είναι ιδανικός για αρχάριους και όταν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί σε έναν αγώνα.

 1. Στοίχημα Over/Under

Ο στοιχηματισμός Over/Under περιλαμβάνει τον προσδιορισμό για το εάν το συνολικό συνδυασμένο σκορ των δύο ομάδων θα είναι πάνω ή κάτω από έναν συγκεκριμένο αριθμό ο οποίος επιλέχθηκε. Οι στοιχηματικές καθορίζουν το συνολικό και ο παίκτης επιλέγει εάν το πραγματικό σκορ θα υπερβεί (over) ή θα παραμείνει κάτω (under) από αυτό το όριο. Αποτελεί δημοφιλή επιλογή για εκείνους που ενδιαφέρονται να αποτιμήσουν τη συνολική απόδοση του αγώνα, κάνοντας τον ένα ευέλικτο τύπο στοιχήματος.

 1. Χάντικαπ στο μπάσκετ

Ο στοιχηματισμός με χάντικαπ εξισώνει τις πιθανότητες όταν μια ομάδα είναι ξεκάθαρο φαβορί. Σε αυτόν τον τύπο στοιχημάτων εισάγεται ένα σημείο χάντικαπ, όπου ο αουτσάιντερ λαμβάνει πλεονέκτημα (π.χ. +5,5 πόντους), και το φαβορί δέχεται ανάδειξη (π.χ. -5,5 πόντους). Ο παίκτης πρέπει να προβλέψει εάν το φαβορί μπορεί να κερδίσει περισσότερους πόντους από το χάντικαπ ή αν το αουτσάιντερ μπορεί να κρατήσει τον αγώνα κοντά. Ο στοιχηματισμός με χάντικαπ προσθέτει αγωνία στους αντισταθμισμένους αγώνες και επίσης προσφέρει πιο ευνοϊκές αποδόσεις.

 1. Στοίχημα σε πόντους

Το στοίχημα  στο σκορ ενός αγώνα μπάσκετ επικεντρώνεται στην ατομική και ομαδική απόδοση στον αγώνα. Ο παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει στο συνολικό αριθμό πόντων ενός παίκτη, στους πόντους της ομάδας σε ένα τέταρτο ή ακόμη και στη συγκεκριμένη συμβολή ενός παίκτη στο συνολικό σκορ. Αυτός ο τύπος στοιχήματος απαιτεί βαθιά κατανόηση των δυνατοτήτων και αδυναμιών των παικτών και είναι δημοφιλής για όσους ασχολούνται με την ανάλυση στατιστικών και την απόδοση των παικτών κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 1. Στοίχημα σε παίκτες

Το στοίχημα στους παίκτες, συχνά σε μορφή στοιχημάτων προσφορών (prop bets), επιτρέπει στους παίκτες να στοιχηματίσουν σχετικά με την απόδοση συγκεκριμένων παικτών κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Μπορεί λοιπόν ο παίκτης να στοιχηματίσει σχετικά με τον συνολικό αριθμό πόντων ενός παίκτη, τις ασίστ του, τα ριμπάουντ, ή ακόμη και σε πιο μοναδικά θέματα όπως “ο πρώτος παίκτης που θα σημειώσει τρίποντο.” Τα στοιχήματα προσφορών προσθέτουν μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, καθιστώντας το μια ελκυστική επιλογή για όσους παρακολουθούν προσεκτικά τους αποδόσεις των παικτών και τις δυνατότητές τους.

 1. Συνδυασμός στοιχημάτων

Ο συνδυασμός στοιχημάτων σε ένα στοίχημα υπάρχει και στο μπάσκετ! Κάθε παίκτης μπορεί να συνδυάσει διάφορα στοιχήματα σε ένα και να νικήσει, αν και μόνο αν, πετύχει όλα τα στοιχήματα που δήλωσε. Είναι ένα στοίχημα με μεγάλο ρίσκο γι’ αυτό και προσφέρει υψηλές αποδόσεις. Αν έστω και ένα στοίχημα είναι άκυρο, τότε χάνονται και όλα τα υπόλοιπα.

Ποια διοργάνωση είναι η καλύτερη για στοίχημα μπάσκετ

Ποια διοργάνωση είναι η καλύτερη για στοίχημα μπάσκετ
 • NBA

Το NBA είναι διάσημο για το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και περιλαμβάνει μερικούς από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες παγκοσμίως, καθιστώντας την διοργάνωση πολύ δημοφιλή για στοιχηματισμό. Η μακρά διάρκεια της σεζόν παρέχει συνεχείς ευκαιρίες στο στοίχημα και η έκταση της κάλυψης σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετά δεδομένα και στατιστικά για να ενημερώσουν τα στοιχήματα των παικτών. Ωστόσο, μερικές φορές η φήμη του NBA μπορεί να οδηγήσει σε στενές αποδόσεις και πιο ανταγωνιστικές αγορές στο στοίχημα.

 • Euroleague

Η Euroleague απευθύνεται στους Ευρωπαίους λάτρεις του μπάσκετ και προσφέρει ανταγωνιστικούς αγώνες με παγκόσμιο κοινό. To στοίχημα σε αγώνες της Euroleague μπορεί να παρέχει μοναδικές γνώσεις και ευκαιρίες, ιδίως για εκείνους που γνωρίζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ωστόσο, ενδέχεται να έχει λιγότερη κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε σύγκριση με το NBA καθώς αποτελεί μικρότερη διοργανωση. 

 • Basket League

Επόμενη στην λίστα είναι φυσικά η Basket League, η μπασκετική διοργάνωση της Ελλάδας. Προφανώς και οι πιο γνωστή στην Ελλάδα, η basket league αποτελεί την κορυφαία επιλογή για στοίχημα μπάσκετ. Όχι επειδή έχει περισσότερη ειδησεογραφική κάλυψη ούτε επειδή παίζουν κορυφαίες ομάδες, απλά επειδή παίζουν οι ομάδες που γνωρίζουμε και με τις οποίες είμαστε εξοικιωμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι γνώσεις που έχουμε για την ομάδα που υποστηρίζουμε μας δίνουν ένα συν στο στοίχημα μπάσκετ.

 • FIBA

Οι αγώνες της FIBA, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για όσους ενδιαφέρονται για το διεθνές μπάσκετ. Συμβαίνουν λιγότερο συχνά, αλλά παρουσιάζουν εθνικές ομάδες και τα μοναδικά στυλ παιχνιδιού τους. Το στοίχημα σε αγώνες της FIBA προσφέρει ποικιλία, καινοτομία και φυσικά τον ενθουσιασμό των παγκόσμιων διαγωνισμών.

Εφόσον είπαμε λίγα λόγια για αυτές τις διοργανώσεις, ήρθε η στιγμή να αναφέρουμε πως η καλύτερη διοργάνωση είναι θέμα υποκειμενικό. Πραγματικά εξαρτάται από τις προτιμήσεις των παικτών στο στοίχημα αλλά και στο ίδιο το άθλημα. Εξαρτάται από ποια ομάδα υποστηρίζει ο παίκτης, σε ποιο μέρος του κόσμου μένει, κτλ. Για την Ελλάδα, πολλοί διαλέγουν την Euroleague καθώς είναι Ευρωπαϊκή διοργάνωση και μπορούν να δουν την ομάδα τους να παίζει ενάντια σε άλλες μεγάλες ομάδες. 

Συμβουλές για το στοίχημα μπάσκετ

Συμβουλές για το στοίχημα μπάσκετ

Γνωριμία με τις ομάδες

Πριν κάποιος παίκτης επιλέξει το στοίχημα στο μπάσκετ,  πρέπει να γνωρίζει τις ομάδες και την απόδοσή τους. Ποια ομάδα βρίσκεται σε σειρά νικών; Ποια υστερεί λόγω τραυματισμών; Πρέπει η κατάσταση των ομάδων να είναι καλά γνωστή στους παίκτες, γιατί δεν πρόκειται απλώς για το ποια ομάδα μας αρέσει περισσότερο, αλλά για το ποια είναι σε καλύτερη φόρμα.

Δύναμη των αστέρων

Στο μπάσκετ, συχνά όλα περιστρέφονται γύρω από τους αστέρες που μπορούν να επηρεάσουν μόνοι τους τα αποτελέσματα. Έτσι, όταν ο LeBron James ή ο Stephen Curry είναι σε φόρμα, είναι συνήθως καλό να στοιχηματίσει ο παίκτης υπέρ της ομαδας τους. Απλά αυτό δεν γίνεται πάντα καθώς και οι αστέρες του μπάσκετ έχουν τις κακές τους μέρες. 

Προσοχή στα διαδοχικά ματς

Οι ομάδες που παίζουν διαδοχικά βράδια μπορεί να έχουν κουρασμένους παίκτες και λιγότερη ενέργεια. Έτσι, οι παίκτες πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν στοιχηματίζουν σε αυτές.

Live Betting

Το live betting είναι μια λειτουργία που υπάρχει τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ. Σύμφωνα με αυτή, ο παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει ενω το ματς είναι σε εξέλιξη και κάποιες φορές μπορεί να το βλέπει ή να το ακούει ζωντανά. Δηλαδή αποφασίζει ενω η δράση εξελίσσεται παράλληλα. Είναι μια συμφέρουσα επιλογή για αυτούς που θέλουν να λάβουν μια πρώτη εικόνα του ματς πριν αποφασίσουν τι στοίχημα θα ρίξουν. 

Λάθη που συμβαίνουν στο στοίχημα μπάσκετ

 1. Δεν δίνεται η δέουσα προσοχή στην κατάστασης των ομάδων

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι η υποτίμηση της σημασίας της κατανόησης της δυναμικής της ομάδας και των παικτών. Το να στοιχηματίζει ο παίκτης μόνο βασιζόμενος σε στατιστικά ή ιστορικές επιδόσεις μπορεί να είναι παραπλανητικό. Είναι σαν να κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του χωρίς να μπείτε στην ιστορία. Ενώ τα στατιστικά παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες, δεν αποτυπώνουν ολόκληρο το διήγημα. Ομάδες και παίκτες μπορεί να έχουν αλλαγές, τραυματισμούς ή προβλήματα χημείας που ενδέχεται να μην αντανακλώνται στους αριθμούς. Χρειάζεται μια πιο βαθιά εξέταση για να καταλάβει ο παίκτης την πραγματική κατάσταση της ομάδας του.

 1. Κυνήγι για την νίκη

Το στοίχημα είναι και συναισθηματική διαδικασία η οποία μερικές φορές οδηγεί σε μια σειρά απωλειών. Είναι σημαντικό οι παίκτες να αντιστέκονται στον πειρασμό να κυνηγήσουν τις απώλειές τους. Η προσπάθεια για ανάκτηση των απωλειών με μεγαλύτερα στοιχήματα ή πιο ριψοκίνδυνα στοιχήματα μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες απώλειες. Αντίθετα, οι παίκτες θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, να επαναξιολογήοσυν τη στρατηγική τους και να μην αφήσουν ποτέ τα συναισθήματα να καθοδηγούν τις αποφάσεις τους. 

 1. Επιλογή ενός και μόνο παρόχου

Δεν προσφέρουν όλες οι στοιχηματικές εταιρείες τα ίδια στοιχήματα ή τις ίδιες αποδόσεις. Η παράβλεψη σύγκρισης είναι μεγάλο λάθος. Είναι σαν να αγοράζει κάποιος ένα προϊόν χωρίς να συγκρίνει τις τιμές σε διάφορα καταστήματα. Μπορεί να καταλήξει να πληρώνει περισσότερα για το ίδιο προϊόν. Για να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες να στοιχηματίσει κάποιος στις καλύτερες ευκαιρίες, θα ήταν καλό να υπάρχουν λογαριασμοί σε πολλούς στοιχηματικούς παρόχους και να συγκριθούν οι προσφερόμενες αποδόσεις. 

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιες είναι οι καλύτερες διοργανώσεις για στοίχημα μπάσκετ;

Μερικές από τις καλύτερες διοργανώσεις για στοίχημα μπάσκετ είναι το NBA, η Euroleague και η FIBA. Στην Ελλάδα προτιμάται πολλές φορές η Euroleague αλλά η επιλογή είναι ένα θέμα καθαρά υποκειμενικό στον κάθε παίκτη. 

Μπορώ να στοιχηματίσω στο μπάσκετ από κινητό ή υπολογιστή;

Εννοείται πως γίνεται! Αφου βρεθεί μια στοιχηματική εταιρεία που προσφέρει στοιχήματα στον χώρο του μπάσκετ και εφόσον ο παίκτης βρει ένα στοίχημα που τον ενδιαφέρει, τότε μπορεί άνετα να στοιχηματίσει σε έναν αγώνα μπάσκετ. 

Ποιο ποντάρισμα είναι το καλύτερο στο στοίχημα μπάσκετ;

Υπάρχουν πολλά πονταρίσματα στο μπάσκετ. Το καλύτερο εξαρτάται πάντα από τους στόχους του καθενός. Έτσι αν κάποιος θέλει ένα πιο safe bet θα παίξει over/under ενω αν θέλει κάτι πιο ριψοκίνδυνο θα παίξει συνδυασμένο στοίχημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψαγμένες στρατηγικές για στοίχημα

26 January, 2024

Ψαγμένες στρατηγικές για στοίχημα

Τα καλύτερα μακροχρόνια στοιχήματα για το 2024: Πλήρης Οδηγός

10 October, 2023

Τα καλύτερα μακροχρόνια στοιχήματα για το 2024: Πλήρης Οδηγός

Αξίζει το στοίχημα με χαμηλές αποδόσεις; Ανάλυση & Στρατηγικές

27 December, 2023

Αξίζει το στοίχημα με χαμηλές αποδόσεις; Ανάλυση & Στρατηγικές

Πως παίζεται το στοίχημα κόρνερ; Συμβουλές και Οδηγίες

28 November, 2023

Πως παίζεται το στοίχημα κόρνερ; Συμβουλές και Οδηγίες

Πλήρης Οδηγός για το στοίχημα μπάσκετ

16 November, 2023

Πλήρης Οδηγός για το στοίχημα μπάσκετ

Στρατηγική ημίχρονο τελικό: Στατιστικά, tips και οδηγίες

6 November, 2023

Στρατηγική ημίχρονο τελικό: Στατιστικά, tips και οδηγίες

Στοιχηματίζοντας στην εποχή του VAR: Πλήρης Οδηγός & Συμβουλές

27 September, 2023

Στοιχηματίζοντας στην εποχή του VAR: Πλήρης Οδηγός & Συμβουλές

Cash out: Πώς να κλείσεις το στοίχημα πριν λήξει το παιχνίδι

3 August, 2021

Cash out: Πώς να κλείσεις το στοίχημα πριν λήξει το παιχνίδι

Οι 10+3 κορυφαίες ταινίες με στοίχημα (Vids)

10 October, 2023

Οι 10+3 κορυφαίες ταινίες με στοίχημα (Vids)

Live Streaming* στο στοίχημα: Ο απόλυτος οδηγός

10 May, 2023

Live Streaming* στο στοίχημα: Ο απόλυτος οδηγός

Draw No Bet | Τι είναι;

19 January, 2022

Draw No Bet | Τι είναι;

Αρχάριος παίκτης; Συμβουλές για ασφαλές online στοίχημα

24 January, 2023

Αρχάριος παίκτης; Συμβουλές για ασφαλές online στοίχημα

Μαθηματικοί τύποι για το στοίχημα – 6 παραδείγματα

30 July, 2021

Μαθηματικοί τύποι για το στοίχημα – 6 παραδείγματα

Στοιχηματικές προτάσεις για επιλογή σκόρερ

29 June, 2021

Στοιχηματικές προτάσεις για επιλογή σκόρερ

Over 2.5 γκολ και προγνωστικά στοιχήματος

28 June, 2021

Over 2.5 γκολ και προγνωστικά στοιχήματος

Τι είναι το Goal/Goal στο στοίχημα; (G/G)

15 July, 2021

Τι είναι το Goal/Goal στο στοίχημα; (G/G)

Τι είναι το παρολί ποδοσφαίρου;

30 July, 2021

Τι είναι το παρολί ποδοσφαίρου;

Πώς βγαίνουν οι αποδόσεις στο στοίχημα

28 July, 2020

Πώς βγαίνουν οι αποδόσεις στο στοίχημα

Σύστημα Martingale: Θεωρητικά αλάνθαστο, πρακτικά απατηλό

30 June, 2020

Σύστημα Martingale: Θεωρητικά αλάνθαστο, πρακτικά απατηλό

Σύστημα στο στοίχημα και 5 μέθοδοι πονταρίσματος

26 June, 2020

Σύστημα στο στοίχημα και 5 μέθοδοι πονταρίσματος

Ασιατικό Χάντικαπ

26 June, 2020

Ασιατικό Χάντικαπ

Η γκανιότα στο στοίχημα

8 July, 2020

Η γκανιότα στο στοίχημα

Πώς παίζεται το στοίχημα

20 October, 2022

Πώς παίζεται το στοίχημα

Παίζω στοίχημα και διασκεδάζω

26 June, 2020

Παίζω στοίχημα και διασκεδάζω

Οι 3+1 βασικοί κανόνες στο στοίχημα

15 May, 2021

Οι 3+1 βασικοί κανόνες στο στοίχημα

Προλήψεις και προκαταλήψεις στο στοίχημα

26 June, 2020

Προλήψεις και προκαταλήψεις στο στοίχημα

O εθισμός στον τζόγο

5 August, 2020

O εθισμός στον τζόγο